ако говориш за камерите в ГТП, мисля че това е поредния кьорфишек. освен това до колкото знам в закона не е записано че ксеноните са забранени.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ксенон на фарове без лупи
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеако говориш за камерите в ГТП, мисля че това е поредния кьорфишек. освен това до колкото знам в закона не е записано че ксеноните са забранени.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Аз си сложих ксенон от xenon.bg преди около 2 години. Веднага след монтажа си направих реглаж на фаровете в сервиз. Въпреки, че твърдят, че техните крушки имат перфектен фокус аз не съм съвсем съгласен. Преди ксенона фаровете ми отрязваха светлината перфектно, а сега се наблюдава леко назъбване. Преди ксенона фаровете пак ми бяха настроени и дългите не бяха много добре, но след настройката като сложих ксенона станаха напълно неизползваеми, защото за да се настроят късите, дългите отидоха много високо. Това в моя случай не е такъв проблем, защото ползвам дългите само за дневни светлини на 50% и за присветкване.
А колкото то ГТП, това е много измислена работа. Един приятел отива на преглед и му казват, че ако е с ксенон няма да мине, ама с недържаща ръчна минава...
ПП: Ако някой знае от къде мога да си купя крушки H7R (само крушките) нека сподели, склонен съм да опитам дали ще се подобри отреза с тях.
Comment
-
Първоначално публикувано от Conqueror Покажи съобщениеАз си сложих ксенон от xenon.bg преди около 2 години. Веднага след монтажа си направих реглаж на фаровете в сервиз. Въпреки, че твърдят, че техните крушки имат перфектен фокус аз не съм съвсем съгласен. Преди ксенона фаровете ми отрязваха светлината перфектно, а сега се наблюдава леко назъбване. Преди ксенона фаровете пак ми бяха настроени и дългите не бяха много добре, но след настройката като сложих ксенона станаха напълно неизползваеми, защото за да се настроят късите, дългите отидоха много високо. Това в моя случай не е такъв проблем, защото ползвам дългите само за дневни светлини на 50% и за присветкване.
А колкото то ГТП, това е много измислена работа. Един приятел отива на преглед и му казват, че ако е с ксенон няма да мине, ама с недържаща ръчна минава...
ПП: Ако някой знае от къде мога да си купя крушки H7R (само крушките) нека сподели, склонен съм да опитам дали ще се подобри отреза с тях.
А за мен единствените качествени са на Луксима - http://carshop.bg/XENON-H7R-LAMPA156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщениеИ кво излезе в крайна сметка, изобщо да не си слагам ксенон.
Проблемите при мене са два:
Първо съм кьорав и не виждам с ксенона на мокро и второ, което е по-важното, каквито и ксенони да слагам, фаровете на моята кошница не са пригодени за тях и много разсейват!
Това с черните хартийки е бошлаф, ако не е добър фара.
Вземи си едни Осрам или Филипс, каквито ти казаха по-горе, оправи си напрежението на фаровете и си свиркай и не се занимавай с глупости.
Истината е, че ако не си с лупи, винаги ще заслепяваш насрещните. А при дълъг път със светлина над 5000К си е чисто самоубийство за очите.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Ок ама тия Осрам гледах по 60лв крушката, малко скъпо за една тъпа крушка. А и не е ли вярно, че тия крушки с + 50% изгарят рефлектора?Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщениемога да съдействам за лупи които се вграждат в фара с специален преходник които спестява рязането на рефлектора и други неблагоприятни интервенции по фара(лупите са би-ксенон-дълги и къси)sigpic156 SW 2001 бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеКолега, аз имах скандално скъп ТЮВ, а после и друг ксенон, но откакто го изхвърлих се почувствах човек.
Проблемите при мене са два:
Първо съм кьорав и не виждам с ксенона на мокро и второ, което е по-важното, каквито и ксенони да слагам, фаровете на моята кошница не са пригодени за тях и много разсейват!
Това с черните хартийки е бошлаф, ако не е добър фара.
Вземи си едни Осрам или Филипс, каквито ти казаха по-горе, оправи си напрежението на фаровете и си свиркай и не се занимавай с глупости.
Истината е, че ако не си с лупи, винаги ще заслепяваш насрещните. А при дълъг път със светлина над 5000К си е чисто самоубийство за очите.
Ето я и нея...Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 19:07.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщениеОк ама тия Осрам гледах по 60лв крушката, малко скъпо за една тъпа крушка. А и не е ли вярно, че тия крушки с + 50% изгарят рефлектора?- не казвам, че е по-добро решение, но е доста радващо да видиш, че фаровете можело и да светят.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
нали крушки за фарове са правени за фарове и може да увреждат рефлектора само ако работят със по голямо напрежение от 12в за кола...крушки на 156 не съм сменял но само след почистване и регулиране разликата в осветеноста е 100%..и не са толкова скъпи марковите крушки фар за кола..Last edited by r.punto; d.m.y г., 19:10.Амбицията е последното убежище на неудачника
Comment
-
И направо супер готини мнения, много ме кефи така някой като пусне тема, щото дадено нещо го вълнува и някой почне да я осира щото няма с кой да се заяжда.
От всички мнения нищо конкретно не разбрах на въпросите си, а те са именно:
1. Има ли закон забраняващ или не?
2.Има ли смисъл на рефлекторен фар или не?
3.Има ли смисъл от скъп ксенон или не?
Фаровете ми са идеално чисти отдолу рефлекторите. Искат реглаж това е ясно, идеята ми беше да влизам ли аз в ксеноновите или не и затова пуснах тая тема, не да слушам 300 вата крушки или фарове за лов. Извинявам се но е дразнещо, на всяка втора тема която чета да има повече постове офтопик, от колкото по темата.
После модераторите казват четете не пускайте нова тема, ами четат новите колеги, ама като четата и 50 страници извън темата и писва.......Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
Comment